Video's uit Bokkendonk - Bokkendonk

Title
Title
Ga naar de inhoud

Video's uit Bokkendonk

Beeld en geluid
In een prachtige feestavond vol energie, gekkighèd en vrolijkheid is Bokkendonk volledig op stoom gekomen voor het carnaval. De nieuwe formule van de liedjesavond D(r)eun & Kolder sloeg aan bij de in grote getale aanwezige carnavalsvierders.
Installatie van de Bokkendonkse Hoogheden: jeugdprins Ties en prinses Floor, en prins Janus de Twidde en prinses Anouk.

Prinsendiner 2015
Uitreiking Ereboktoraat aan Jan Pommer

Carnavalsoptocht 2015 in Bokkendonk

Carnavalsoptocht 2014 in Bokkendonk

Carnavalesk Prinsendiner in de Ruwenberg

Op carnavalszaterdagavond 2013
vond weer het Bokkendonkse Prinsendiner plaats in Conferentiehotel en Opleidingscentrum De Ruwenberg. Er kan langzamerhand van een traditie gesproken worden, die niet weg te denken is uit het Bokkendonkse carnaval. 120 gasten genoten van een programma met veel muziek, liedjes, acts, de uitreiking van het Ereboktoraat 2013 aan Richard Jouvenaar.

Boerenbruiloft Bokkendonk van CV De Boomstempkes

Op maandag 20 februari 2012 werden Wouterus, van Josephus en Petronella van 't Loonstraotje in Bokkendonk en Stieneke, van Johannes en AnnaLouise van de Natte Snip in Bokkendonk in de onecht verbonden door Jan Pommer, buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand van Bokkendonk en de Boomstempkes.

Prinsendiner en Ere-boktoraat 2012

Op 18 februari 2012 vond tijdens het Prinsendiner op Conferentie- en Trainingscentrum De Ruwenberg de jaarlijkse uitreiking plaats van het Ereboktoraat. Dit jaar viel dat ten deel aan Frans Timmermans. Het was een geanimeerde bijeenkomst met bijdragen uit alle geledingen van Bokkendonk.

Opening (en sluiting) van het Oeteldonkse Konselaot in Bokkendonk op vrijdagmiddag 17 februari 2012

Op vrijdag 17 februari om 15.11 uur opende aan de Goudplevier nr 10 het Oeteldonks Konselaot. De plechtigheid, die 11 minuten duurde werd bijgewoond door Oeteldonkse en Bokkendonkse hoogwaardigheidsbekleders. Er werd Oeteldonkse muziek gespeeld. De eerste Oeteldonkse konsul in Bokkendonk is dhr. Jack van Uden.
Na de plechtigheid werd het Konselaot gesloten in verband met de carnaval.

Start oude brillen-actie

Op vrijdagmiddag 27 januari gaf burgemeester Jan Pommer op het Petrus Dondersplein om 16.11 uur het officiële startschot voor goede doelen actie: de inzameling van oude brillen voor mensen in derde wereldlanden. Met een knipoog naar het carnavalsthema 2012 "We zien ut wel" worden op initiatief van de Fidderaosie Bokkendonk niet meer gebruikte brillen ingezameld voor de landelijke  stichting Eyeclarify.
Deze organisatie wil minderbedeelden in landen als Ghana, Zimbabwe,  Congo en Sri Lanka letterlijk zicht geven op een betere toekomst. Mensen waarvoor een bril financieel buiten bereik blijft en die door hun visuele beperkingen vaak op maatschappelijke en economische achterstand staan.  Door het internationale netwerk van EyeClarify  worden ingezamelde brillen via hulporganisaties door oogartsen in de betrokken landen hergebruikt en beschikbaar gesteld aan mensen die nu verstoken zijn van een bril. Bokkendonkers konden tot carnaval hun oude bril inleveren in speciale brillen-boxen bij opticien Ebbing, de supermarkten EmTe en Jumbo, de Gestelse huisartsen en bij zorgcentrum De Beemden.  Na de eerste dag stond de tussenstand al op ruim 850 brillen. Ook bij deze happening klonk de muziek van Gestel United.

<<Klik hier>> voor de fotopagina

Bokkendonker 2012

Mevrouw Anneke van den Bosch ontving zaterdag 28 januari  om 11.11 uur in de huiskamer van Zorgcentrum De Beemden in het bijzijn van haar gezin het eerste exemplaar van het aantrekkelijk vormgegeven en rijkelijk geïllustreerde blad.  Een blad waarin het thema 2012 ‘We zien ut wel’ de carnavaleske rode draad vormt in een zeer onderhoudende uitgave.
De Bokkendonker is gemaakt door een enthousiast redactieteam bestaande uit  Joost Hermans, Yvonne Matthijsse, Ria de Keijer, Colette van Boheemen , Hennie  Palte en Jacqueline Hafkenscheid (vormgeving).

Eerbetoon aan Harry van de Bosch
De officiële uitreiking van De Bokkendonker was een eerbetoon aan Anneke’s echtgenoot wijlen Harry van den Bosch die in de vorige eeuw decennialang een van de smaakmakers was van het Bokkendonkse carnaval. Als presentator en ceremoniemeester was hij – zonder aangesloten te zijn bij een specifieke geleding of vereniging -  het vanzelfsprekende draaipunt van het gehele carnaval. Om die reden werd hij benoemd tot ‘De grootste Bok van Bokkendonk’. Heel Bokkendonk kende Harry als een niet te stuiten spraakwaterval en als regisseur van tal van dorpsfestiviteiten. Zijn functie van  gemeentebode  combineerde Harry met een grote passie voor acteren en presenteren. Met steevast Anneke aan zijn zijde groeide Harry in de tweede helft van de vorige eeuw uit tot een bijzondere dorpsgenoot waaraan nog vele Bokkendonkers warme herinneringen zullen bewaren.

Prinsenmiddag 2012

Op dinsdagmiddag 31 januari verzamelden alle Prinsen van Meeaanderdonk zich op het Bokkendonkse Meeaanderplein in het gemeentehuis om daar de sleutel van hun regeringsgebied in te leveren bij dhr. J. Pommer, de meier van Meeaanderdonk.

De Prinsen van Mullukzuipertjesland (Gemonde), de Birrekaol (Berlicum), Krabberdonck (met ck, tegenwoordig) (Den Dungen) en Bokkendonk (Sint Michielsgestel) overhandigden de Meier niet alleen de sleutel, maar voorzagen hem ook van de nodige cadeaus ten behoeve van het enkele jaren geleden aangelegde Meeaanderbos. Na de bomen, het bankje, het Sleutelgat en de Paalwoningen voor het gevogelte kreeg de Meier dit jaar een aantal richtingborden naar de verschillende regeringsgebieden aangeboden. Het is de bedoeling dat ook deze borden in het Meeaanderbos worden geplaatst. Eerst dient de Meier echter op de borden nog de afstand van het Meeaanderbos tot de verschillende locaties aan te geven.

(c) 2010-2019 Fidderaosie Bokkendonk, Mari van Oorschot
Terug naar de inhoud