Interview Hoogheid - Bokkendonk

Title
Title
Ga naar de inhoud

Interview Hoogheid

Wie is Prins Geert
Onze Prins Geert 2.0 is 5x11 jaar geleden als jongste van een gezin van vier, geboren en getogen in Bokkendonk a.k.a Sint Michielsgestel. Met Lydia is hij al flink wat jaren gelukkig in de liefde. Samen hebben ze twee prachtige kinderen Pleun (19) en Sjoert (17). Met zowel Lydia als samen met de kinderen wil hij zoveel mogelijk genieten van alle mooie en bijzondere momenten in het leven. En daar hoort zijn regeerperiode over Bokkendonk zeker bij!
Hij wordt onrustig van stil zitten en niks doen en dat is ook terug te zien in de reeks aan hobby’s en het vele vrijwilligerswerk wat hij doet. Tennissen, mountainbiken, golfen en Voetballen. Zelf voetballen gaat helaas niet meer in verband met een blessure. Echter, zoals een echte prins betaamd heeft onze prins Geert 2.0 nog steeds het volste vertrouwen in het Nederland elftal. Daar kijk hij dan ook graag naar. Speelt het Nederland elftal niet dan juicht hij als echte Brabander/Bokkendonker het hardst voor Ajax. Of wij als Bokkendonks volk het daar nou helemaal mee eens kunnen zijn …

Ondanks dat dit jaar carnaval extra bijzonder wordt heeft hij al veel bijgedragen aan het Bokkendonkse carnaval. Zo is hij voorzitter van carnavalsvereniging de Overalle(r)s en speelt hij trompet bij het Groot Bokkendonks Orkest en bij de Torentoeters in Oeteldonk. De Afgelopen jaren heeft hij als ‘Supporter’ ondersteuning gegeven aan de organisatie van het carnaval in Bokkendonk.
Momenteel zit hij zelf niet meer in het Bokkendonks bestuur, maar zoals hij zelf zegt: “Gelukkig is er weer een nieuw bestuur en kunnen we een beroep doen op vele commissies en vrijwilligers, dus dè zit wel snor”!

Als fanatiek carnavalsvierder kunnen we wel spreken van een echt ‘virus’. Hoe heeft u dit zo te pakken gekregen?
“Vanaf mijn 5e jaar hebben mijn ouders mij meegenomen naar het carnaval in Bokkendonk. In die tijd zat het hele dorp al om 10u bij de Zwaantjes en de vele andere cafés in het dorp. Ik ben op mijn 11e  nog lid geweest van de Jeugdraad, samen met mijn Adjudant de Vietzz en vanaf toen met vrienden/vriendinnen in het dorp carnaval blijven vieren. In 1981 hebben we met een groep de Overalle(r)s opgericht en zijn we actief deel gaan nemen aan het carnaval, met een muziekkapel, deelname aan optocht, liedjesfestival, Bokkenbal en allerlei andere activiteiten”. Het enthousiasme voor carnaval is ook overgedragen op beide kinderen. Zowel Pleun als Sjoert zijn actieve medewerkers bij de JJK. Je kan toch wel zeggen dat ook zij met het ‘virus’ zijn besmet.

Hoe leeft u als prins toe naar voor u (en velen met u) het belangrijkste feest van het jaar?
“Vanaf september t/m maart zijn we met carnaval en alle voorbereidingen bezig. Dus als ‘echte Bokkendonkers’ extra leuk om nu samen met Adjudant de Vietzz (waar ik al bijna 50 jaar mee bevriend ben), als Prins van Bokkendonk te mogen functioneren. Carnaval is echt iets waar we naar toe leven”.
Grappig weetje, het aftellen naar carnaval wordt bij Prins Geert en Lydia gedaan door af te vinken hoe vaak de container nog buiten moet worden gezet voordat het feest losbarst.
“Met de raad van Elfjes (in wisselende samenstelling en aantal) en de Ministerraad en natuurlijk met onze jeugdprins en Enzo, Prinses Evi en Adjudant Milou en hun gevolg, gaan we er weer een mooie carnaval van maken. Bokkendonk, dè zit wel snor!”

Wat wilt u het volk van Bokkendonk nog meegeven voor komend carnaval?
“Ik wil alle Bokkendonkers een heel gezellig en mooi carnaval toe wensen! Geniet van deze mooi dagen en van elkaar. Jong en oud, iedereen kan meedoen aan dit feest in Bokkendonk. De wereld
verandert, ook carnaval verandert, maar een ding verandert niet: carnaval is een feest wat verbroedert en mensen bij elkaar brengt, dat moeten we koesteren en behouden. ”

Wist je, Dat je …. !!
Extra bijzonders, beide ouders (89 en 91) zijn getuigen van het heerschap van hun Geert over Bokkendonk.


(c) 2010-2019 Fidderaosie Bokkendonk, Mari van Oorschot
Terug naar de inhoud