Interview Hoogheden - Bokkendonk

Title
Title
Ga naar de inhoud

Interview Hoogheden

Elluf vragen aan de prins en prinses

1.      Hebben jullie lang na moeten denken nadat jullie gevraagd zijn dit mooie ambt te gaan vervullen?

We wisten al vrij snel dat we het leuk zouden vinden. We hebben er wel even over gedacht of het wel bij ons zou passen. Daarnaast hebben we de afgelopen maanden ook minder leuke gebeurtenissen meegemaakt, maar dat gaf aan de andere kant ook de doorslag om nu in ieder geval te kiezen voor dingen die we leuk vinden om te doen.

 
2.      Hoe hebben jullie de onthulling op het Elluf-Elluf-Fist ervaren?

De onthulling was een erg leuk evenement. De voorpret was al leuk en spannend, omdat niemand het wist, op een klein clubje na. Het was bij de grote meerderheid redelijk verrassend dat we de nieuwe prins en prinses waren. Wel was het jammer dat we zelf niet in zaal stonden bij het fantastische filmpje, maar we hebben hier veel positieve reacties over gekregen.
3.      Zijn jullie al gewend aan de aanspreektitel “hoogheid”?

Waarschijnlijk went deze aanspreektitel nooit, maar het geeft wel aan dat het toch een speciale functie is die we vervullen. We vinden het zelf in ieder geval wel heel bijzonder.

4.      Het thema dit jaar is “Bokkendonk, Tis nie te filmuh!”. Wat is jullie favoriete film die zeker wel goed te filmuh was?

Wat films betreft hebben we een uiteenlopende smaak, maar de James Bond films vinden we allebei altijd wel leuk. Het was daarom ook wel leuk dat wij onze introductie in Bond-stijl mochten doen.


5.      Welk carnavalslied staat jullie nog het beste bij uit jullie jeugd?

De prins heeft veel herinneringen aan de carnavalsnummers die Toon Hermans aan het eind van de jaren 60 uitbracht. In 1968 was “Mien waar is mijn feestneus” een landelijke hit en ook het thema van de carnavalswagen van de brandweer, waaraan mijn vader destijds mee bouwde. In 1969 werd “Vogeltje, wat zing je vroeg” opgenomen met de Drie Donken Blaaskapel uit Krabbedonk.
De prinses is opgegroeid in de 3 Zwaantjes en een van de carnavalsliedjes die toen veel gedraaid werd, was “Daar staat op de keukendeur..” van de Twee Pinten, maar “Bloemetjesgordijn” en “Paard in de gang” stonden ook hoog genoteerd.
6.      Voor degenen die dat nog niet weten, waar houden jullie je mee bezig in het dagelijks leven?

De prinses is werkzaam als dialyseverpleegkundige in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De prins is consultant bij een bedrijf in Valkenswaard (CLEAR Solutions) en implementeert heldere oplossingen met onder meer Exact software bij het MKB.

7.      Jullie vervulden beiden ook andere taken binnen het Bokkendonkse carnaval. De prins was voorzitter van de Raad van elf en de prinses was druk met het Jeugd Jongeren Karnaval (JJK). Hoe gaan jullie hier het komende seizoen mee om?

De rol van voorzitter van de Raad van XI betreft voornamelijk het organiseren voorafgaande aan het carnaval. Die rol wordt door de secretaris en penningmeester, Frenk van Wordragen en Ad Pijnenburg uitstekend waargenomen.
De prinses zet zich in de aanloop naar het carnaval nog in als secretaris voor het jeugd- en jongerencarnaval (JJK). Tijdens het carnaval worden haar taken in de Huif grotendeels overgenomen door de andere bestuursleden, met hulp van de JJK medewerkers.

8.      John is jullie adjudant en zal jullie met raad en daad terzijde staan. Hoe zijn jullie op de keuze voor jullie adjudant gekomen?

John was voor ons een logisch keuze. Hij had zelf al min of meer de keuze gemaakt weer terug te keren naar de Raad van XI, waarvan hij eerder jaren lid was. De prins heeft enkele jaren met John samengewerkt bij het organiseren van de optocht. John als organisator, de prins als lid van de Optocht Zjuurie en later als verkeersregelaar.
De prinses heeft enkele jaren met John samengewerkt bij de Fidderaosie, waar ze toen beide lid van waren.
Kortom John is iemand die gepokt en gemazeld is in het Bokkendonkse carnaval.

9.      Waar verheugen de hoogheden zich het meeste op in het komende carnaval seizoen?

Natuurlijk zijn de grote momenten, zoals de optocht, het Prinsendiner en de sleuteloverdracht erg bijzonder. Maar het meest verheugen we ons op de kleinere momenten waar we het feest samen vieren met de Bokkendonkers, zoals de bewoners van Kentalis en De Beemden /Victoria Staete en de ontmoetingen met de clubs en overige carnavalsvierders in de cafés, tenten en zalen.

10.   Zijn er nog speciale onderdelen van carnaval waar de hoogheden zich in het bijzonder voor in willen zetten?

De Raad van XI heeft op dit moment enkele vacatures. Het zou leuk zijn als we die zouden kunnen invullen met wat jongere carnavalsvierders, zodat de toekomst van de Raad van XI en het carnaval weer een nieuwe impuls krijgt. Zolang dit niet het geval is gaan we proberen met tijdelijke ministers de Raad van XI te completeren tijdens het carnaval.

11.   Wat willen de prins en Prinses verder nog kwijt aan Bokkendonk?

Dat carnaval in Bokkendonk een leuk feest is voor jong en oud. En dat we hopen dat het carnaval in Bokkendonk weer een boost gaat krijgen. Dat begint vooral bij het enthousiast maken van de jeugd voor carnaval, want wie de jeugd heeft ……
Dit jaar gaan we in ieder geval ook voor een nie te filmuh mooie ervaring.
(c) 2010-2018 Fidderaosie Bokkendonk, Mari van Oorschot
Terug naar de inhoud