Bouwdoos - Bokkendonk

Title
Title
Ga naar de inhoud

Bouwdoos

Bokkendonks Gerei

Vraag echte Bokkendonkers naar hun beleving van Carnaval en in de eerste zin gebruiken ze het woord samen. In de jaren ‘90 van de vorige eeuw zei de toenmalige prins, Geert d’n Urste, het ook al: “Carnaval dat vier je samen”. Samen met je familie, je vrienden en met de andere individuele carnavalsvierders. Maar als club ook samen, samen met andere clubs.
Om dat gevoel van ‘samen in ons eigen Bokkendonk’ te versterken is het een goede gedachte om wat meer visuele eenheid aan te brengen in het Bokkendonkse. Wat herkenbaarder te worden.
Dat wil niet zeggen dat we alles hetzelfde moeten maken, integendeel: een zo groot mogelijke variatie in de eenheid! Een eigen invulling, een uitdaging voor de eigen creativiteit van allen die iets met ‘beeld’ in het kader van het Bokkendonkse Carnaval willen doen. Of dat nou het versieren van je kleding is, of het aankleden van een feestzaal; het maken van een advertentie voor de Bokkendonker of een programmaboekje voor de optocht. Ook op het briefpapier van de carnavalsclub kan het toegevoegd worden, zo van: wij zijn wie we zijn, maar we doen het wel allemaal samen, we willen er wel bij horen!

Om het doel van die visuele eenheid te bereiken is er een soort bouwdoos gemaakt. Een bouwdoos met een aantal elementen waarmee naar hartelust gespeeld mag worden. Voorschriften of beperkingen zijn er eigenlijk niet, wel één spelregel:
gebruik de bouwdoos met veel plezier, maak er een vrolijke boel van!
Plaatjes in (JPG formaat) van de bouwdoos van Bokkendonk nu te downloaden van internet!

Wilt u AI vector bestanden voor Adobe Illustrator hebben, stuur dan een bericht naar de webbeheerder: mvoorschot@planet.nl

(c) 2010-2019 Fidderaosie Bokkendonk, Mari van Oorschot
Terug naar de inhoud